ESPELEOAVERN

Club d'Espeleologia l'Avern Ontinyent

ACTIVITATS

Exploracions en la Serra d’Oltà (Octubre 2018)

2018-10-30
Exploracions en la Serra d’Oltà (Octubre 2018)
 
El passat diumenge 14 d’octubre vam continuar amb les tasques d’exploració que el nostre club porta endavant des de l’any 2017 en la serra d’Oltà, en Calp. En aquesta jornada es va finalitzar l’exploració i topografia de la cavitat O-1, d’uns 70 metres de fondària. En aquesta cavitat teníem pendent la topografia parcial de la cavitat, alhora que també teniem que realitzar un passamans en un lateral del segon pou de la cavitat, que una vegada instal·lat va donar resultat negatiu.
 
Finalitzades les tasques en la O-1, i ja en l’exterior es van finalitzar altres dos cavitats de menor entitat. Posteriorment vam dirigir els nostres esforços a revisar una potent fractura, trobant alguna estreta escletxa on pareix que la diàclasi es desfona, però, tot just en eixe moment, un potent front de pluja -que ja feia estona veiem apropar-se- va començar a descarregar en la zona, posant-nos en rapida retirada finalitzant així la jornada.
 
Com a resum dels resultats obtinguts fins ara en la serra d’Oltà, i després de casi dos anys d’exploracions, s’han localitzat una quinzena de cavitats (la majoria ja conegudes i explorades en dècades passades) de les que s’han explorat un total de 8 d’elles, assolint fondàries que varien des d’uns pocs metres fins els 70 metres, amb recorreguts que en alguns casos superen el centenar de metres. En totes les cavitats esta realitzant-se una completa revisió de les mateixes, així com una detallada topografia, amb la finalitat de publicar un complet treball de la zona.