ESPELEOAVERN

Club d'Espeleologia l'Avern Ontinyent

ACTIVITATS

Campanya d'octubre Portudera 2018.

2018-10-21
Campanya d’octubre Portudera 2018.
 
Aprofitant que en la setmana del 8 d’octubre gaudíem d’un període de vacances, vam realitzar la que seria la darrera campanya d’aquest 2018 en la zona de Portudera. En aquesta campanya es van marcar com objectius explorar algunes de les cavitats localitzades en la Zona Baixa de la nostra zona.
 
Cal senyalar, que anomenem Zona Baixa a tots el sectors de Portudera que queden allunyats del campament d’estiu, i que tenen el punt de sortida necessariament des de llocs on la quota d’alçada sobre el nivell del mar es molt baixa, trobant sempre un gran desnivell, i sovint llargues distancies.  Per lo que l’accés a aquestes cavitats marcades com a objectius representava una dura activitat.
 
Durant els cinc dies que va durar la campanya, vam poder localitzar i explorar un total 4 cavitats, que lamentablement no van oferir grans resultats. Si bé es cert, que amb la localització i exploració d’una d’elles es va donar per acabat un ampli sector en la zona de Cabeza Mollada, on tant sols ens quedava aclarir aquest dubte.
 
També durant la campanya, és va accedir a la zona de Mingoriella, on aquest estiu es va iniciar l’exploració de la cavitat PO-42, i en la que una estretor obstruïda de pedres i fang ens va aturar. La desobstrucció va resultar laboriosa, i encara que en un principi creiem factible poder superar l’estretor en aquesta jornada, el trobar casi al final de mateixa roca mare, ens va fer desistir, ja que no teníem la ferramenta adequada per tal de continuar. Així, amb la visió d’una clara continuació amb bones dimensions, i lo que resulta més interessant, una clara corrent d’aire aspirant, la PO-42 tindrà que esperar al 2019 per desvelar-nos els seus secrets.
 
L’ultima jornada es va visitar el sector més occidental de la nostra zona, el qual no coneixíem. Aquest sector mostra un gran interès, tant per haver localitzat en poc recorregut un gran nombre de cavitats, com per trobar grans punt d’absorció.
 
Així, amb aquesta campanya d’octubre finalitzen les exploracions en Portudera en aquest 2018. Ara ja toca preparar les exploracions del 2019.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Text i fotos per Vicent Sanchis i Rebeca Díaz. L’autoria de la informació editada en espeleoavern.es té caràcter col•lectiu, comprenen a totes i cadascuna de les persones citades com autors. La informació i material contingut en espeleoavern.es és pot distribuir, difondre, compartir i comunicar-se lliurement, havent sempre de citar als autors i a l’entitat editora, en aquest cas Club d’Espeleologia l’Avern. No es pot obtindre cap benefici econòmic de la informació i treballs editats, així com tampoc es poden modificar baix ningun concepte els mateixos.