ESPELEOAVERN

Club d'Espeleologia l'Avern Ontinyent

ACTIVITATS

Activitats esportives Setembre 2018

2018-09-16
Activitats esportives Setembre 2018.
 
Els primers caps de setmana de setembre, es van aprofitar per realitzar dos activitats de caràcter purament esportiu. 
 
Per al dissabte 1 de setembre la cavitat escollida va ser la Sima del Caballón en la localitat de Dos Aguas. Aquest avenc –un clàssic del territori valencià- arriba a una fondària de -163 metres. A banda de la pròpia cota de profunditat, la cavitat en sí, posseeix diferents atractius per ser visitada; Bonics pous on l’aigua a actuat d’agent modelador, diversos passos tècnics, entre els que destaca el passamans “agarrate que viene curva” de quasi vint metres de llargària. En resum una cavitat on sempre es un goix tornar.
 
El següent dissabte, dia 8 de setembre, la cavitat escollida va ser la Sima de Benis, en la localitat de Cieza, Murcia. Aquesta cavitat amb els seus -314 metres de profunditat, diverses estretors, un primer tram on els fraccionaments es succeeixen cada pocs metres, la quantitat de material necessari , i tot unit a la elevada temperatura del seu interior, suposen tot un repte esportiu per a dos persones, com va ser el cas de la nostra visita.
 
Lamentablement, el trobar instal•lada en fixe la cavitat fins la Sala del Terremoto , va fer la jornada una mica més “light” de lo esperat. Tot i això, l’activitat va ser d’allò més satisfactòria, i estem segurs que tard o prompte tornarem.
 
 
Sima del caballón
 
 
 
 
 
 
Sima de Benis
 
 
 
 
 
 
 
Text per Vicent Sanchis / Fotografies de Vicent Sanchis i Rebeca Díaz.