ESPELEOAVERN

Club d'Espeleologia l'Avern Ontinyent

ACTIVITATS

Campanya d’estiu Portudera 2018

2018-09-09

Campanya d’estiu Portudera 2018.

En el passat més de juliol, i durant 12 dies es va dur a terme per part de la nostra entitat, la campanya d’estiu en la zona de Portudera al Massís Oriental del Pics d’Europa, i on des de l’any 2016 portem endavant el Projecte d’Exploració Espeleològica en la citada zona. 
 
Durant els 12 dies que va durar la campanya es van poder localitzar un total de 18 noves cavitats, de les que és van explorar totalment 12, quedant pendent l’exploració de la resta per a pròximes campanyes. De les cavitats explorades, cap d’elles ens a ofert uns resultats destacables en quant a desenvolupament i profunditat. Però, si que han proporcionat un interès espeleològic per a conèixer millor el carst de Portudera, que si bé no es un cas extraordinari, si que resulta força complex. 
 
Aquesta campanya estival va estar marcada per una meteorologia desfavorable, on a excepció d’una de les jornades, tots els dies a imperat la boira densa i la pluja, fent si cap més dura, tant l’exploració de les cavitats, com els diferents porteigs que van tindre que realitzar. A més, el dia d’arribada a la zona va descarregar una tempesta com feia temps no es veia en la zona, segons la gent d’en lloc. Posant en carrega, i fins i tot modificant les entrades a algunes cavitats, que van quedar taponades, per els detritus arrossegats per l’aigua.
 
Així i tot, la campanya es considera un èxit, ja que poc a poc anem establint unes bases d’exploració en Portudera, i ampliant de forma notable el catàleg de cavitats de la zona.
 
Ara, finalitzada aquesta campanya estival, està preparant-se ja la propera, que si res ho impedeix, serà realitzada en el més d’octubre.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Text per Vicent Sanchis / Fotografies de Vicent Sanchis i Rebeca Díaz.
 
 
 
 
Més informació de les nostres activitats en Portudera en: