ESPELEOAVERN

Club d'Espeleologia l'Avern Ontinyent

ACTIVITATS

Noves troballes en la Cova Santa de la Font de la Figuera.

2018-04-16
Noves troballes en la Cova Santa de La Font de la Figuera.
 
 
Des de l’any 2014 el Club d’Espeleologia l’Avern porta endavant el Projecte d’Exploracions Espeleològiques en la Serra del Capurutxo en la població de la Font de la Figuera. Dintre d’aquest projecte, i entre altres cavitats també de cert interès, s’ha revisat totalment la Cova Santa, coneguda cavitat valenciana i una de les grans clàssiques del territori.
 
Fruit d’aquestes tasques de re-exploració i revisió s’han aconseguit noves troballes a la cavitat. Algunes d’aquestes troballes son de interès arqueòlogic i es troben actualment en estudi, motiu pel que no podem aportar més dades al respecte. 
 
Però, altres troballes ens han posat de manifest que la Cova Santa tot i ser una cavitat habitualment visitada pel col•lectiu espeleològic encara amagava al seu interior nous indrets mai explorats.
 
L’haver realitzat diferents escalades, i no descartant cap possible continuació, ens han conduit a nous espais i noves verticals inèdites. El Pou Inesperat (P-25) i els Pous de la Unió totalment independents de les vies de descens habituals, son sens dubte una gran troballa. Acompanyant a les tasques d’exploració, s’ha realitzat una detallada topografia de la cavitat on es podra apreciar la nova dimensió que ofereix la cavitat.
 
A hores d’ara i amb les tasques finalitzades a la cavitat, la mateixa ens ofereix els següents resultats; 822 metres de desnvolupament i una profunditat de -85 metres.Esperem en breu poder mostrar al col•lectiu tant la nova topografia com el complet treball que s’està realitzant de la Cova Santa, com de la resta de cavitats de la Serra del Capurutxo.