ESPELEOAVERN

Club d'Espeleologia l'Avern Ontinyent

ACTIVITATS

Exploracions en el Capurutxo. Resultats 2015.

2017-02-12
Exploracions en el Capurutxo. Resultats 2015.
 
Al llarg de l'any 2015 la nostra entitat a continuat endavant amb les exploracions iniciades en el 2014 en la zona del Capurutxo el la font de la Figuera. Els resultats obtingut al llarg de les jornades que s'han dedicat en tot l'any 2015 han estat modestos en quan a resultats espeleològics. Estan explorades tant sols dos cavitats de petites dimensions. Sent l'Avenc de la Mola Torro (MT-1) amb -17 metres de profunditat la més destacable.
 
El que si que cal destacar es la troballa de les restes d'un crani humà. Aquesta troballa va ser immediatament  comunicada al nostre company Agustí Ribera, cap del servei arqueològic d'Ontinyent i director del MAOVA, el que va mostrar gran interès per la mateixa. El dia 19 d’abril acompanyats pel propi Agustí i el seu fill Josep Ribera, ed van extreure les restes.
 
Durant el transcurs de l'extracció es vam adonar d'un petit pas que deixava entreveure una possible continuació. Aquest pas va poder ser forçat després de tres esgotadores jornades de desobstrucció. Aconseguint una obertura de 21 centímetres per 41 es va poder passar a l'altra banda, malgrat l'esforç i poder accedir a una estància inexplorada, aquesta no va oferir cap possible continuació.
 
En el 2016 les exploracions continuen!!!
 
 
 
 
 
 
 
Text per Vicent Sanchis / Fotos de Rebeca Díaz