ESPELEOAVERN

Club d'Espeleologia l'Avern Ontinyent

ACTIVITATS

Conclosos els treballs en la zona del Colmenar, Fontanars dels Alforins.

2016-10-23

Conclosos els treballs en la zona del Colmenar, Fontanars dels Alforins.

En l’any 2011 es va iniciar per part de la nostra entitat un projecte d’exploració espeleològica en la zona del Colmenar, en Fontanars dels Alforins, que com a principal objectiu tenia la re-exploració de l’Avenc de Joan Guiton (Avenc del Colmenar o Sima Paquito).
 
Aquestes tasques desenvolupades fins al passat 2015 han donat com a resultat el descobriment de noves zones inexplorades en la citada cavitat, augmentant en més d’un quilòmetre el seu recorregut total, així com es va aconseguir profunditzar fins els -211 metres, situant-la com a tercera cavitat més profunda del País Valencià. 
 
Aquestes tasques també van fer possible el descobriment de les restes d’un lleopard prehistòric. Aquestes restes, amb un alt valor científic, van posar en primera plana l’espeleologia ontinyentina, així com al Club d’Espeleologia l’Avern i als seus descobridors.
 
Després de treballar en l’Avenc de Joan Guiton i donar per finalitzades les tasques en ell l’any 2013, la nostra entitat va continuar treballant la zona, però, malgrat els esforços i les jornades dedicades a prospeccionar, els resultats van ser totalment negatius. Així dons, es va decidir per part del conjunt del club donar per conclosos els treballs en la zona del Colmenar.
 
Posant en coneixement a la Federació Valenciana d’Espeleologia d’aquesta decisió, en l’any 2015 abandonem definitivament la titularitat de la zona.
 
 
 
 
 
 
 

 

Text i foto per Vicent Sanchis.