ESPELEOAVERN

Club d'Espeleologia l'Avern Ontinyent

ACTIVITATS

ESTUDI I ARTICLE DEL LLEOPARD DE L’AVENC DE JOAN GUITON

2015-10-12
S’ha publicat en la prestigiosa revista científica Quaternary Science Reviews l’article on es reflectís l’estudi realitzat sobre el lleopard que membres de la nostra entitat van trobar en l’Avenc de Joan Guiton.
LA PRESTIGIOSA REVISTA QUATERNARY SCIENCE REVIEWS PUBLICA L'ARTICLE SOBRE EL LLEOPARD DE L'AVENC DE JOAN GUITON.
 
En l’any 2012, Vicent Sanchis i Rebeca Díaz del Club d’Espeleologia l’Avern, durant els treballs d’exploració i topografia que es portaven a terme en l’Avenc de Joan Guiton de Fontanars del Alforins, vam trobar en una galeria –fins a eixe moment inexplorada- les restes del que possiblement siga l’esquelet de lleopard prehistòric millor conservat d’Europa.
 
 
 
 
L'esquelet complet del lleopard trobat a l'Avenc de Joan Guiton.
 
Després de posar en coneixement de la troballa als Arqueòlegs i Arqueozoòlegs, tant del Museu d’Arqueologia d’Ontinyent i de la Vall d’Albaida (MAOVA), com del Museu de Prehistòria de Valencia (SIP), en desembre de l’any 2013 les restes van ser extretes de la cavitat per al seu complet estudi i per a la seva total conservació.
 
Sis mesos després i ja amb un primer informe sobre les restes, on es posava ja de manifest la importància del descobriment, es va fer pública la noticia a diferents mitjans de comunicació.
 
 
Portada de la revista Quaternary Science Reviews on apareix publicat l'article.
 
 
Ara, en aquest any 2015 i després d’un complet treball i estudi, s’ha publicat a la prestigiosa revista científica Quaternary Science Reviews un complet article sobre els resultats dels mateixos. L’article signat per Alfred Sanchis i Carmen Tormo del Museu de Prehistòria de València (SIP), Victor Sauqué del Grupo Aragosaurus-IUCA, Departamento de Ciencias de la Tierra, Facultad de Ciencias, Universidad de Zaragoza, Agustí Ribera del Servei Arqueòlogic Municipal d’Ontinyent i director del Museu d’Arqueologia d’Ontinyent i la Vall d’Albaida, i pels nostres companys Vicent Sanchis i Rebeca Díaz. Ha estat fruit d’una estreta col•laboració que ha fet possible posar en mans tant de la comunitat científica com al públic en general, el coneixement d’aquesta troballa, que de segur i donada la seva importància, serà un referent per a posteriors estudis.
 
 
 

Si voleu consultar l’article podeu clickar ací.

 


 
 


Per Vicent Sanchis.