ESPELEOAVERN

Club d'Espeleologia l'Avern Ontinyent

ACTIVITATS

Séquia del Port. Un paisatge mil·lenari.

2015-06-10
La Séquia del Port. Un paisatge mil·lenari.

El passat mes de maig es va inaugurar a la nostra comarca un nou sender. Aquest sender enfocat al turisme mediambiental, cultural i etnogràfic, pot ser a hores d’ara una de les rutes més atractives de la zona en quan a itineraris d’aquest tipus. Amb un recorregut de 17,5 quilometres, i amb l’objectiu de donar a conèixer les infraestructures hidràuliques utilitzades en la nostra terra des de llurs temps, així com l’aprofitament de l’aigua i el seu ús.

La ruta parteix del Port d’Albaida, lloc on brollen les primeres aigües d’on naix el riu Albaida, La Font del Port.  El camí ens guiarà pel recorregut que fa l’aigua des del seu naixement, fins les hortes que s’aprofiten d’aquest be tant apreciat. Al llarg de tot el recorregut podrem observar des d’un alcavor, monestirs, molins hidràulics, partidors d’aigües, sèquies d’origen islàmic, i per suposat hortes i ombries de gran biodiversitat.
 
La nostra entitat, dona la casualitat que el passat 2014, va realitzar un complet treball sobre la font del port –surgència que dona vida al riu Albaida- i el seu alcavor. Aquest treball, en estar publicat va motivar al promotors del sender, el demanar-nos que col•laborarem en l’aportació de dades, i de la topografia de l’alcavor. I així ho vam fer. Ara ja tot el món pot gaudir d’aquesta topografia en uns dels panels informatius del sender.
 
Des del Club d’Espeleologia l’Avern volem agrair, a Abel soler l’haver contat amb nosaltres per aquest projecte. I des d’ací animem a tota la gent a realitzar la ruta.
 
 

 

 


Text i foto per Vicent Sanchis i Rebeca Díaz. L’autoria de la informació editada en espeleoavern.es té caràcter col•lectiu, comprenen a totes i cadascuna de les persones citades com autors. La informació i material contingut en espeleoavern.es és pot distribuir, difondre, compartir i comunicar-se lliurement, havent sempre de citar als autors i a l’entitat editora, en aquest cas Club d’Espeleologia l’Avern. No es pot obtindre cap benefici econòmic de la informació i treballs editats, així com tampoc es poden modificar baix ningun concepte els mateixos.