ESPELEOAVERN

Club d'Espeleologia l'Avern Ontinyent

ACTIVITATS

Avenc de Joan Guiton, un nou -200 al País Valencià.

2014-03-29

Avenc de Joan Guiton, un nou -200 al País Valencià.

Des del Club d’Espeleologia l’Avern, ens complau informar a tot el col•lectiu espeleològic, dels avanços efectuats per nosaltres en el Racó del Colmenar, zona de la que som titulars per efectuar tasques d’exploració, i en especial en l’Avenc de Joan Guitón, conegut en l’àmbit espeleològic com Avenc del Colmenar o Sima Paquito.
 
En l’any 2011 Vicent Sanchis i Rebeca Diaz, van iniciar sense saber-ho, el que serien uns treballs de revisió i re-exploració en la citada cavitat que durarien mes de dos anys i mig, i donarien uns resultats sorprenents. Situant a la cavitat en els -211 metres de fondària, i en els 1423 metres de desenvolupament, augmentant, si cap, la seva posició dins de les gran cavitats valencianes.
 
Totes aquestes tasques, es vora’n reflexades en un minuciós treball de la cavitat, que els dos espeleòlegs estan realitzant en aquestos moments, i esperen presentar al públic en breu. Com a avanç d’aquestes tasques, presentem davant tot el col•lectiu la topografia de l’Avenc de Joan Guitón, on es pot apreciar el potencial de les exploracions efectuades.
 
 

 

 

 

 

Text per Vicent Sanchis / Topografia de Vicent Sanchis i Rebeca Díaz.