ESPELEOAVERN

Club d'Espeleologia l'Avern Ontinyent

ACTIVITATS

ALLAU DE NEU

2014-02-24
Dos socis de la nostra entitat pateixen un allau de neu mentre realitzaven un curs al Pirineu d’Osca.
DOS SOCIS DE LA NOSTRA ENTITAT PATEIXEN UN ALLAU DE NEU.
 

       

 El moment immediat a produir-se l’allau i el instant després on es pot apreciar a un dels afectats.

El passat 30 de març del 2013, dos socis del nostre club, Vicent Sanchis i Rebeca Diaz, van patir els efectes d’un allau de neu mentre es trobaven realitzant un curs d’alpinisme. El curs estava realitzant-se en el corredor oest del Pic d’Estremere, pic de 2.165 metres d’alçada i molt pròxim al pàrquing del Portalet. 
 
Els fets van ocórrer quan  havien realitzat ja mes de la meitat de l’ascens del citat corredor i es trobaven en una zona de poca inclinació, que precedia al tram final de l’ascensió. El despreniment d’una cornisa des d’una alçada de mes 80 metres, va provocar l’allau, arrastrant tant a Vicent i Rebeca, com als dos cursillistes que es trobaven amb ells, sent el monitor del curs l’únic que no va ser arrastrat per trobar-se una mica mes avançat.
 
La rapida reacció de la nostra companya Rebeca, fent us de les tècniques de detenció,  així com el fet de trobar-se encordats i que l’allau era d’unes proporcions menudes (...si haguera estat un allau de majors proporcions possiblement cap dels quatre haguera pogut sortir...), va lliurar a tots els presents de patir cap percaç físic, quedant tot en un gran ensurt.
 
La proximitat de l’estació de Formigal, així com el pàrquing del Portalet, dos zones de gran afluència de gent va permetre que el moment de la allau fos registrat gràficament, sent les fotografies ací exposades cortesia d’un dels alli presents. 
 

 

Per Vicent Sanchis.