ESPELEOAVERN

Club d'Espeleologia l'Avern Ontinyent

ACTIVITATS

Atrapats en el Sistema Sima G.E.S.M.- Sima de la Luz.

2012-11-27

Atrapats en el Sistema Sima G.E.S.M.-Sima de la Luz.

Durant la primera setmana de desembre de l'any 2010, Vicent Sanchis com a representant del Club d'Espeleologia l'Avern, va formar part junt a Rebeca Díaz i Damian Marset del S.E.S del C.E.V. d'una punta d'exploració en el Sistema Sima G.E.S.M.- Sima de la Luz.

Els tres espeleòlegs es van vorer sorpresos per una creixcuda d'aigua quan es trobaven a una profunditat de -600 metres, obligats a no continuar el descens, i amb la impossibilitat d'ascendir cap a l'exterior, bibaquejaren amb condicions un poc incomodes a -500 metres de fondària, però, el pitjor estava per arribar, ja que, en despertar i adonar-se de que la cavitat es trobava en carrega van tindre que aturarse a -400 metres de profunditat en la base d'un pou de 40 metres on la quantitat d'aigua els va impedir continuar. Obligats a pasar nou llarges hores de forma molt precària esperant una baixada del nivell d'aigua. 

Despres d'aquest periple i amb la cavitat amb molta aigua van continuar l'ascens per pous totalmen anegats d'aigua fent la progresió una autentica odisea, per fi i despres d'unes cinc hores van poder sortir al exterior sans i estalvis.

 

Damian Marset, Rebeca Díaz i Vicent Sanchis, abans d'entrar a la cavitat.

 

 


Text i foto per Vicent Sanchis. L’autoria de la informació editada en espeleoavern.es té caràcter col•lectiu, comprenen a totes i cadascuna de les persones citades com autors. La informació i material contingut en espeleoavern.es és pot distribuir, difondre, compartir i comunicar-se lliurement, havent sempre de citar als autors i a l’entitat editora, en aquest cas Club d’Espeleologia l’Avern. No es pot obtindre cap benefici econòmic de la informació i treballs editats, així com tampoc es poden modificar baix ningun concepte els mateixos.