ESPELEOAVERN

Club d'Espeleologia l'Avern Ontinyent

ACTIVITATS

Descoberta una nova sala en l'Avenc de Figueroles d'Ontinyent.

2012-11-11

Descoberta una nova sala en l'Avenc de Figueroles d'Ontinyent.

El passat mes de febrer de l'any  2010, Vicent Sanchis, membre del Club d'Espeleologia l'Avern, durant una visita en solitari a l'Avenc de Figueroles es va percatar de l'existècia d'una finestra colgada en un pou paral·lel. Setmanes desprès, i amb la col·laboració de membres de la S.E.S. del C.E.V. es va dur a terme l'exploració de dita finestra, descobrint en ella una nova sala inexplorada fins ara.

Aquesta sala amb l'atractiu de ser totalment inèdita, també conta amb l'al·licient d'estar tota ella recoberta de fràgils formacions anemolítiques. El descobriment, amb certa importancia a nivell local, va impulsar la realització d'un complet treball de revisió i topografia de tota la cavitat.

 

Formacions anemolítiques en la Sala Nova de l'Avenc de Figueroles.

 

 


Text i foto per Vicent Sanchis. L’autoria de la informació editada en espeleoavern.es té caràcter col•lectiu, comprenen a totes i cadascuna de les persones citades com autors. La informació i material contingut en espeleoavern.es és pot distribuir, difondre, compartir i comunicar-se lliurement, havent sempre de citar als autors i a l’entitat editora, en aquest cas Club d’Espeleologia l’Avern. No es pot obtindre cap benefici econòmic de la informació i treballs editats, així com tampoc és pot modificar baix ningun concepte els mateixos.