ESPELEOAVERN

Club d'Espeleologia l'Avern Ontinyent

ACTIVITATS

Exploracions en s’Ombria des Avencs (13-2-2021)

2022-01-29
Exploracions en s’Ombria des Avencs (13-2-2021)
 
La jornada, que el dissabte 13 de febrer vam dedicar (o vam intentar dedicar) a dur endavant les nostres exploracions en la zona de s’Ombria des Avencs en Tàrbena, pot ser, a hores d’ara, la jornada d'activitat més estranya que hem tingut fins a la data, tant en aquesta zona, com en qualsevol de les altres zones en les que hem explorat.
 
En arribar a la zona on obre la seva boca l’Avenc nº5 de s’Ombria des Avencs, ens vam preparar tot el material necessari, i com sempre abans d’entrar a la cavitat vam menjar alguna cosa. Tot just en acabar d’esmorzar, i alertats per haver escoltat veus a prop, van aparèixer davant de nosaltres dos muntanyencs anglesos. Que si bé la zona de s’Ombria des Avencs és per norma general solitària, no ens hagués resultat estranys vorer a algú, si no fos per l’estranya manera d’actuar d’aquests dos personatges.
 
En preguntar-nos amb certa dificultat per l’idioma, que estaven buscant unes vies noves d’escalada esportiva -que més tard ens van adonar que si que existien, però no on pas ens trobàvem- i nosaltres no poder indicar-los en lloc, van començar a pegar voltes, una i altra vegada pel voltant de l’avenc. Intentant fer-los entendre que hi havia un gran risc de que pogueren llençar-nos alguna pedra, i que era perillós -tant per nosaltres com per a ells- el caminar pels voltants de la boca de l’avenc, i veient que no podíem fer-los entrar en raó, finalment vam desistir i no vam iniciar el descens cap a l’interior de la cavitat, deixant l’exploració de la cavitat per un altra jornada. 
 
Així, una mica frustrats, però, sobretot amb una certa sensació d’inseguretat, vam dedicar aquesta jornada a prospectar una mica per la zona.
 
 
 
 
Accés a la vertical d'entrada de l'Avenc nº5 de s'Ombria des Avencs.
 
 
 
 
 

Text i fotos per Vicent Sanchis i Rebeca Díaz. L’autoria de la informació editada en espeleoavern.es té caràcter col•lectiu, comprenen a totes i cadascuna de les persones citades com autors. La informació i material contingut en espeleoavern.es és pot distribuir, difondre, compartir i comunicar-se lliurement, havent sempre de citar als autors i a l’entitat editora, en aquest cas Club d’Espeleologia l’Avern. No es pot obtindre cap benefici econòmic de la informació i treballs editats, així com tampoc es poden modificar baix ningun concepte els mateixos.