ESPELEOAVERN

Club d'Espeleologia l'Avern Ontinyent

ACTIVITATS

Exploracions en s’Ombria des Avencs, Tàrbena. (7-2-2021)

2022-01-16
Exploracions en s’Ombria des Avencs, Tàrbena. (7-2-2021)
 
El diumenge 7 de febrer vam tornar cap a Tàrbena per tal de continuar amb l’exploració de l’Avenc nº5 de s’Ombria des Avencs. Tornant a instal·lar la cavitat fins al punt on vam deixar la punta d’exploració, vam continuar amb els treballs en la cavitat. La vertical on ens vam quedar sense corda l’anterior jornada va resultar ser un pou de 9 m. El descens del mateix ens va permetre assolir una estreta galeria horitzontal, que després de uns pocs metres de recorregut és va tornar impenetrable. Encara que en aquest punt vam trobar una notable corrent d’aire, la severa estretor de la fractura i la gran quantitat de blocs encastats, vam descartar qualsevols intent de superar aquest pas.
 
 
 
Vista parcial de la galeria en el final d'aquest sector, i on al final de la mateixa s'aprecia un notable corrent d'aire.
 
 
Topografiant aquest sector vam remuntar fins la capçalera del P-9, on en direcció oposada al mateix, una estància d’escàs recorregut ens va permetre arribar a la capçalera d’un altre P-10. Aquest pou, estret en tot el seu recorregut va finalitzar en la seva base. No donant-nos opció a continuar tampoc en aquest punt, vam iniciar l’ascens cap a l’exterior topografiant la cavitat i observant qualsevols possible continuació. 
 
Ja en la base de la vertical d’entrada vam corroborar la clara continuació que per la vessant oriental de l’avenc vam intuir en l’anterior jornada d’exploració en la cavitat. Sortint a l’exterior vam donar per finalitzada una nova jornada d’exploració en s’Ombria des Avencs.
 
 
 
Estreta capçalera del P-10 explorat. Aquesta vertical, de reduïda secció, no ens va oferir cap possibilitat de poder continuar.
 
 
 
 
 

Text i fotos per Vicent Sanchis i Rebeca Díaz. L’autoria de la informació editada en espeleoavern.es té caràcter col•lectiu, comprenen a totes i cadascuna de les persones citades com autors. La informació i material contingut en espeleoavern.es és pot distribuir, difondre, compartir i comunicar-se lliurement, havent sempre de citar als autors i a l’entitat editora, en aquest cas Club d’Espeleologia l’Avern. No es pot obtindre cap benefici econòmic de la informació i treballs editats, així com tampoc es poden modificar baix ningun concepte els mateixos.