ESPELEOAVERN

Club d'Espeleologia l'Avern Ontinyent

ACTIVITATS

Xerrada en Tàrbena (10-7-2021)

2021-08-02
Xerrada en Tàrbena (10-7-2021)
 
El passat dissabte 10 de juliol, en la Casa de Cultura de Tàrbena, es va realitzar per part de Vicent Sanchis del Club d’Espeleologia l’Avern la xerrada “Exploracions en s’Ombria des Avencs”. En aquesta xerrada el públic assistent va tindre l’oportunitat de conèixer les tasques d’exploració i estudi que la nostra entitat porta endavant en aquesta zona del seu terme municipal. També es va mostrar als assistents una xicoteta presentació on s’explicava la formació, i evolució geològica de les cavitats de s’Ombria des Avencs.
 
 
 
 
Però, sens dubte, l’anunci i posterior visualització de la topografia de l’Avenc nº5 de s’Ombria des Avencs -que actualment amb els seus -142 m de fondària, és la segon cavitat més profunda d'Alacant- així com el gaudir de la seva descripció acompanyada de fotografies, va ser un dels punts forts de la xerrada. En total va ser poc més d’una hora on es va poder apropar a la gent de Tàrbena un patrimoni subterrani, que si bé el tenen al costat de casa, és per a molts encara desconegut.
 
Des del Club d’Espeleologia l’Avern volem donar les gracies, tant a l’Ajuntament de Tàrbena com al seu Alcalde, per donar-nos l’oportunitat de mostrar les nostres activitats, i els seus resultats a la gent del poble.
 
 
 
 
 
 
 

Text i fotos per Vicent Sanchis i Rebeca Díaz. L’autoria de la informació editada en espeleoavern.es té caràcter col•lectiu, comprenen a totes i cadascuna de les persones citades com autors. La informació i material contingut en espeleoavern.es és pot distribuir, difondre, compartir i comunicar-se lliurement, havent sempre de citar als autors i a l’entitat editora, en aquest cas Club d’Espeleologia l’Avern. No es pot obtindre cap benefici econòmic de la informació i treballs editats, així com tampoc es poden modificar baix ningun concepte els mateixos.