ESPELEOAVERN

Club d'Espeleologia l'Avern Ontinyent

ACTIVITATS

Almaig 36, nova publicació.

2021-01-03
Almaig 36, nova publicació.
 
El passat mes de desembre veia la llum el darrer numero de la revista Almaig, Estudis i Documents. En un any on –a causa de la pandèmia mundial que hem patit i patim- la majoria de coses en tots els àmbits de la vida s’han aturat, retrasat o simplement anul•lat, es un veritable mèrit que l’Associació La Nostra Terra, responsable d’aquesta publicació, haja aconseguit portar endavant i editar el numero 36 d’aquesta revista.
 
En aquest darrer numero de la revista Almaig podrem trobar diferents articles d’allò més interessants. Historia, etnologia, arqueologia, espeleologia, etc...amb un eix central que és l’actual pandèmia, i les passades que hem patit en el nostre territori, fan d’aquest Almaig 36 un document imprescindible en l’època actual.
 
Per part nostra, des del Club d’Espeleologia l’Avern ens complau anunciar al col•lectiu que en aquest Almaig 36, s’ha publicat el complet treball que els nostres companys Vicent Sanchis i Rebeca Díaz van realitzar sobre les cavitats en la serra del Capurutxo de La Font de la Figuera. Aquest treball abasta, tant l’estudi i exploració de les cavitats catalogades, com diferents estudis geològics e  històrics, completant un article que compta amb la topografia de cadascuna de les cavitats presentades.
 
Sabedors que aquesta revista -d’edició local i comarcal- difícilment arribarà a gran part del col•lectiu espeleològic valencià, l’article, Exploracions en la serra del Capurutxo. La Cova Santa i altres cavitats de La Font de la Figuera. Pròximament es vorà publicat en la revista Lapiaz que edita la Federació d’Espeleologia de la Comunitat Valenciana, i de pròxima edició.
 
 
 
 
 
 
 
 
Text per Vicent Sanchis / Foto de Associació Cultural La Nostra Terra. L’autoria de la informació editada en espeleoavern.es té caràcter col•lectiu, comprenen a totes i cadascuna de les persones citades com autors. La informació i material contingut en espeleoavern.es és pot distribuir, difondre, compartir i comunicar-se lliurement, havent sempre de citar als autors i a l’entitat editora, en aquest cas Club d’Espeleologia l’Avern. No es pot obtindre cap benefici econòmic de la informació i treballs editats, així com tampoc es poden modificar baix ningun concepte els mateixos.