ESPELEOAVERN

Club d'Espeleologia l'Avern Ontinyent

ACTIVITATS

Exploracions en el Serruig de Moixent (9-8-2020)

2020-12-10
Exploracions en el Serruig de Moixent (9-8-2020)
 
El diumenge 9 d’agost -i amb una onada de calor imperant a tot el territori- vam decidir tornar a la Cova del Serruig de Llevant de Moixent per continuar amb les nostres tasques d’exploració en la mateixa. L’aproximació a la cavitat des del nostre vehicle és de poc més de 15 minuts, la qual cosa fa que siga una cavitat ideal per aquesta època de l’any. 
 
Com sempre, la cova ens va rebre amb la seva forta i gelada corrent d’aire que expulsa a l’exterior. Ja en l’interior ens vam dirigir cap al nostre objectiu, que no era altre que el final del passamans ascendent que vam realitzar en l’anterior jornada en la cavitat. 
 
Finalitzant aquest passamans en una plataforma ampla i amb clara continuació en altura, se’ns sumava un altra incògnita en aquesta cavitat, on el desenvolupament topografiat per nosaltres a hores d’ara s’apropa als 600 m. Després de estudiar bé per on deurien d’atacar aquesta escalada en la pròxima jornada d’exploració en la cavitat, ens vam dirigir a un altre sector de la cavitat. Aquest situat en un extrem de la base del primer pou, estava pràcticament explorat en la seva totalitat, encara que restava topografiar-lo. 
 
Realitzant la topografia d’aquest sector, i descartant diversos passos estrets, que ens conduïen de nou a zones conegudes, vam finalitzar la jornada en la cova, sortint a l’exterior quan encara el sol pegava de valent.
 
 
 
 
 
 
 
 
Text i fotos per Vicent Sanchis i Rebeca Díaz. L’autoria de la informació editada en espeleoavern.es té caràcter col•lectiu, comprenen a totes i cadascuna de les persones citades com autors. La informació i material contingut en espeleoavern.es és pot distribuir, difondre, compartir i comunicar-se lliurement, havent sempre de citar als autors i a l’entitat editora, en aquest cas Club d’Espeleologia l’Avern. No es pot obtindre cap benefici econòmic de la informació i treballs editats, així com tampoc es poden modificar baix ningun concepte els mateixos.