ESPELEOAVERN

Club d'Espeleologia l'Avern Ontinyent

ACTIVITATS

Exploracions en el Serruig de Moixent (28-6-2020)

2020-11-28
Exploracions en el Serruig de Moixent (28-6-2020)
 
El diumenge 28 de juny, i ja amb certa normalitat, vam poder tornar a la Cova del Serruig de Llevant en Moixent. Les exploracions en la cavitat en aquesta jornada tenien com a objectiu el descendir per la via lateral reflectida en l’anterior topografia, i que segons els antics exploradors connectava amb el sector intermedi de la cavitat. En el cas de ser així, possiblement les tasques en la cavitat finalitzarien en aquest dia.
 
Després de recórrer el curt tram de barranc que separava el nostre vehicle de la cova, amb les temperatures arribant a ser ja agobiants, vam arribar a la cavitat que ens va rebre amb la seva forta i gelada corrent d’aire. Ja en l’interior vam iniciar el descens de la rampa lateral al pou d’entrada. Aquesta rampa –com vam poder comprovar- no es altra cosa que l’extrem més oposat de la paret del propi pou, que perd verticalitat i finalment connecta am el sector intermedi. Pareixia que les tasques en la cavitat arribaven a la seva fi.
 
Però, res més lluny de la realitat. En entreveure per una escletxa ascendent la possibilitat de continuar, vam realitzar una fàcil instal•lació i vam poder superar un tram descompost. Deixant arrere aquest sector inicial vam poder continuar en horitzontal, i transitant còmodament per galeries de mesures acceptables. De tant en tant, aquestes galeries es desfonaven en pous verticals d’uns 15 m, que després de la seva exploració constatàvem que connectaven amb el sector intermedi de la cavitat. 
 
Finalment, i després d’haver instal•lat un passamans ascendent en l’extrem més occidental d’aquestes galeries, un problema amb el trepant, va fer que tinguérem que retirar-se en aquesta ocasió, deixant per a altra jornada la continuïtat de la exploració. En tornar cap l’exterior, vam aprofitar per realitzar unes grimpades en la zona d’entrada per comprovar les possibilitats en aquest sector. Arribant a una saleta de sostre baix, i on diverses gateres ens invitaven a continuar, vam finalitzar la jornada.
 
 
 
 
 
 
 
Text i foto per Vicent Sanchis i Rebeca Díaz. L’autoria de la informació editada en espeleoavern.es té caràcter col•lectiu, comprenen a totes i cadascuna de les persones citades com autors. La informació i material contingut en espeleoavern.es és pot distribuir, difondre, compartir i comunicar-se lliurement, havent sempre de citar als autors i a l’entitat editora, en aquest cas Club d’Espeleologia l’Avern. No es pot obtindre cap benefici econòmic de la informació i treballs editats, així com tampoc es poden modificar baix ningun concepte els mateixos.