ESPELEOAVERN

Club d'Espeleologia l'Avern Ontinyent

ACTIVITATS

Exploracions en Penya Medoc,Tàrbena. (2-2-2020)

2020-05-21
Exploracions en Penya Medoc,Tàrbena. (2-2-2020)
 
Per a la jornada del diumenge 2 de febrer, vam organitzar una sortida a la nostra zona d’exploració en Penya Medoc, en Tàrbena. Habitualment aprofitem els dissabtes per a realitzar les nostres tasques en la zona, ja que així podem allargar les puntes d’exploració. En aquest dia, i per ser vespra  de jornada laborable, teníem clar que el temps del que disposàvem era menor. 
 
Dirigint els nostres esforços novament a continuar amb l’exploració de l’avenc marcat per nosaltres com PM-3 (avenc A-4 segons la nomenclatura del G.E.B.) vam iniciar l’exploració d’una de les múltiples entrades que té la cavitat. Aquesta es tracta de la boca superior de tot el gran sistema de fractures que forma aquest avenc. El voltant de la mateixa es troba fortament erosionat, trobant un lapiaz prou evolucionat.
 
Al iniciar el descens de la vertical d’entrada, de seguida ens vam adonar que teníem diferents opcions per continuar; la primera i més evident, es tractava d’una vertical d’uns 20 m, i que connectaria en una zona de la cavitat on es restaven explorar diverses incògnites. La segon, i encara que també resultava una continuació clara de la cavitat, i amb la direcció que prenia, també intuíem que acabaria connectant en zona coneguda. 
 
Decidint finalment -per la manca de temps- explorar la segona opció, vam iniciar la mateixa. Un estret pou, on una de les parets ens amenaçava constantment amb cudols en perillós equilibri, ens va donar pas una –encara més- estreta base. En aquest punt dues opcions en permetien continuar amb l’exploració. Descartant una, ja que es dirigia clarament cap a la vertical que exploraríem en la pròxima jornada. Seguint l’estreta escletxa desfonada -i en la que vam tindre que instal•lar una corda de seguretat, no sense gran esforç, això sí- vam desembocar en la fractura principal que forma l’avenc, i en zona coneguda. Amb una vertical d’uns 10 m, vam poder assolir un repeu de grans bloc, i pel que ja vam transitar en anteriors ocasions. Buscant el punt topogràfic per iniciar la topografia de tot aquest sector de la cavitat, vam sortir cap a l’exterior, finalitzant d’aquesta forma la jornada.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Text I fotos per Vicent Sanchis i Rebeca Díaz. L’autoria de la informació editada en espeleoavern.es té caràcter col•lectiu, comprenen a totes i cadascuna de les persones citades com autors. La informació i material contingut en espeleoavern.es és pot distribuir, difondre, compartir i comunicar-se lliurement, havent sempre de citar als autors i a l’entitat editora, en aquest cas Club d’Espeleologia l’Avern. No es pot obtindre cap benefici econòmic de la informació i treballs editats, així com tampoc es poden modificar baix ningun concepte els mateixos