ESPELEOAVERN

Club d'Espeleologia l'Avern Ontinyent

ACTIVITATS

Sima de Benis (gener 2020)

2020-03-31
Sima de Benis (gener 2020)
 
Encara que feia poc més de mig any que ja havíem visitat la Sima de Benis, en Cieza, Múrcia, la seva proximitat a Ontinyent, i el seu desenvolupament esportiu, així com la profunditat que es pot assolir en ella, van fer que el dissabte 18 de gener, varem tornar a endinsar-se en aquesta espectacular cavitat murciana.
 
Com sempre, l’activitat es va realitzar en tan sols una jornada, i a mode d’entrenament. Sortint des d’Ontinyent de bon matí, vam arribar al pàrquing de la cavitat sobre les 9 i mitja. El dia es presentava plujós i fred. Després de preparar tot lo necessari, els dos components que formaven el grup ens vam dirigir cap a la cavitat. Amb dos saques cadascun plenes a rebentar, vam iniciar el descens.
 
Com es habitual últimament, vam trobar la cavitat instal•lada parcialment en fixe, cosa que va accelerar l’activitat. No deixant, això sí, de ser una activitat esportiva exigent. Assolint els -314 m de profunditat, màxima fondària actual de la cavitat –encara que sembla que s’estan realitzant exploracions per tal de poder superar-la- vam tornar cap a l’exterior.
 
Poc més de les 8 de la vesprada, va ser l’hora en la que ens vam trobar de nou en la boca de la cavitat. Amb les temperatures rodant els cero graus, el contrast al sortir de l’avenc va ser brutal. Sense entretenir-se molt, ens vam dirigir cap al cotxe, on ens vam canviar ràpidament per tornar cap a Ontinyent,  finalitzant així l’activitat i la jornada.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Text i fotos per Vicent Sanchis i Rebeca Díaz. L’autoria de la informació editada en espeleoavern.es té caràcter col•lectiu, comprenen a totes i cadascuna de les persones citades com autors. La informació i material contingut en espeleoavern.es és pot distribuir, difondre, compartir i comunicar-se lliurement, havent sempre de citar als autors i a l’entitat editora, en aquest cas Club d’Espeleologia l’Avern. No es pot obtindre cap benefici econòmic de la informació i treballs editats, així com tampoc es poden modificar baix ningun concepte els mateixos.