ESPELEOAVERN

Club d'Espeleologia l'Avern Ontinyent

ACTIVITATS

Espeleologia en la serra de Valsalobre (desembre 2019)

2020-03-24
Espeleologia en la serra de Valsalobre (desembre 2019)
 
El cap de setmana del 6 de desembre, i aprofitant el pont festiu, ens vam dirigir cap a la serra de Valsalobre en la província de Conca. Les cavitats escollides per a l’ocasió vam ser la sima Z-6 i la sima Juan Herranz 2.
 
Amb una mica de incertesa per les previsions meteorològiques, vam sortir cap Valsalobre el divendres pel matí, arribant a l’hora de dinar al lloc. Després de menjar alguna cosa, i preparar tot el material necessari, vam iniciar el descens a la Z-6. La visita a la cavitat va transcórrer sense cap problema ni contratemps, tant sols assenyalar el fort degoteig que vam trobar en tot el recorregut de la mateixa. 
 
Després d’una gèlida nit, i quan el sol va començar a escalfar una mica, ens vam preparar per visitar la Juan Herranz 2. En aquesta cavitat la idea inicial era la de visitar el riu que la recorre, ja que, encara que havien visitat en diverses ocasions aquest avenc, mai havien visitat aquest sector. Sense complicacions, i desfruitant d’aquesta espectacular cavitat, vam passar una agradable jornada d’espeleo.
 
Ja el diumenge, dia en el que teníem que tornar cap Ontinyent, i encara que inicialment havíem planejat visitar un altra cavitat de la zona, vam decidir relaxar-se  i gaudir de la tranquil•litat d’aquestos paratges. 
 
 
 
 
 
Text per Vicent Sanchis / Foto per Rebeca Díaz. L’autoria de la informació editada en espeleoavern.es té caràcter col•lectiu, comprenen a totes i cadascuna de les persones citades com autors. La informació i material contingut en espeleoavern.es és pot distribuir, difondre, compartir i comunicar-se lliurement, havent sempre de citar als autors i a l’entitat editora, en aquest cas Club d’Espeleologia l’Avern. No es pot obtindre cap benefici econòmic de la informació i treballs editats, així com tampoc és pot modificar baix ningun concepte els mateixos.