ESPELEOAVERN

Club d'Espeleologia l'Avern Ontinyent

ACTIVITATS

Exploracions en Penya Medoc, Tàrbena (30-11-2019)

2020-03-22
Exploracions en Penya Medoc, Tàrbena (30-11-2019)
 
El dissabte 30 de novembre, ens vam dirigir de nou cap a la zona de Penya Medoc, en Tàrbena. En aquesta jornada vam decidir deixar de moment les tasques en l’avenc PM-3, i dirigir els nostres esforços cap a una altra cavitat. L’avenc escollit va ser l’avenc nombrat per nosaltres com PM-4.
 
Pròxim als penya segats que cauen vertiginosament més de 250 m al riu Bolulla, l’avenc PM-4, es tracta d’una gran fractura de desenvolupament netament vertical. La seva exploració va resultar senzilla. Una vertical d’uns 50 metres ens va dipositar en una base de cudols descendent, on al final d’aquesta la cavitat finalitzava bruscament col•lapsada per blocs.
 
Topografiant alhora que remuntaven cap a l’exterior, vam revisar de nou totes les possibilitats de continuació de la cavitat, trobant tant sols en un lateral de la mateixa una aparent continuïtat. Aquesta incògnita, és tracta d’una fractura perpendicular a la que genera la cavitat, i podria estar relacionada, i potser, fins i tot comunicar, amb l’avenc PM-3. Però, això deurem de comprovar-ho in situ, quan tornem per a explorar-la.
 
Així, amb la cavitat topografiada, i a falta tant sols de revisar la incògnita anomenada, vam finalitzar la jornada.
 
 
 
 
 
 
Text per Vicent Sanchis / Foto per Rebeca Díaz. L’autoria de la informació editada en espeleoavern.es té caràcter col•lectiu, comprenen a totes i cadascuna de les persones citades com autors. La informació i material contingut en espeleoavern.es és pot distribuir, difondre, compartir i comunicar-se lliurement, havent sempre de citar als autors i a l’entitat editora, en aquest cas Club d’Espeleologia l’Avern. No es pot obtindre cap benefici econòmic de la informació i treballs editats, així com tampoc es poden modificar baix ningun concepte els mateixos.