ESPELEOAVERN

Club d'Espeleologia l'Avern Ontinyent

ACTIVITATS

Regato Calero, Rasines. (17-11-2019)

2020-03-21
Regato Calero, Rasines. (17-11-2019)
 
El cap de setmana del 16 de novembre, i aprofitant que el dilluns 18 era festiu a la nostra població, vam sortir cap Cantàbria per tal de realitzar la visita esportiva a una gran cavitat. La cavitat escollida va ser el Regato Calero, en la població de Rasines . Aquesta cavitat, ja coneguda per nosaltres, assoleix una fondària que supera els -300 m. 
 
Encara que actualment la cavitat posseeix diversos ramals, que aporten a la cavitat la xifra de més de 17 quilometres de desenvolupament, i que a hores d’ara els companys del GAES de Bilbao continuen explorant, la nostra intenció era descendir per la Via Clàssica fins a l’actiu, on s’assoleix la màxima fondària.
 
La visita a la cavitat casi es veu truncada pel fort temporal de neu que va  descarregar en tota la zona nord de la península. Finalment, i per a la nostra satisfacció, com que la cavitat es troba a una quota d’altitud relativament baixa, vam poder accedir a ella sense problemes.
 
En lo referent a l’activitat en sí, com que ja la coneixíem, va transcórrer sense sorpreses, resultant ser una activitat de los més còmoda, divertida, i disfrutona. En definitiva, una bona jornada d’espeleo en una gran cavitat que mereix ser visitada.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Text per Vicent Sanchis / Fotos de Rebeca Díaz i Vicent Sanchis. L’autoria de la informació editada en espeleoavern.es té caràcter col•lectiu, comprenen a totes i cadascuna de les persones citades com autors. La informació i material contingut en espeleoavern.es és pot distribuir, difondre, compartir i comunicar-se lliurement, havent sempre de citar als autors i a l’entitat editora, en aquest cas Club d’Espeleologia l’Avern. No es pot obtindre cap benefici econòmic de la informació i treballs editats, així com tampoc es poden modificar baix ningun concepte els mateixos.