ESPELEOAVERN

Club d'Espeleologia l'Avern Ontinyent

ACTIVITATS

Exploracions en Penya Medoc, Tàrbena. (26-10-2019)

2020-03-14
Exploracions en Penya Medoc, Tàrbena. (26-10-2019)
 
En la jornada del dissabte 26 d’octubre del passat 2019, vam tornar a la zona de Penya Medoc, per tal de continuar amb l’exploració de l’avenc PM-3 (Avenc A-4 segons la numeració del G.E.B.). En aquesta ocasió, l’objectiu era continuar des del punt on vam deixar l’exploració en la passada jornada en la cavitat. Aquest punt es tractava d’una vertical que connectava amb una de les altres entrades a la cavitat, de fet aquesta és la de major amplitud del conjunt.
 
En descendir la vertical, vam poder fer peu en un gran cúmul de grans blocs, alguns d’ells de gegants. Des d’ací, vam poder comprovar com la cavitat ofereix un fum de possibilitats de continuació, que deuran ser revisades a consciència. Nosaltres vam optar per seguir la línia vertical que ens marcava la pròpia cavitat. Després d’un descens d’uns 30 metres verticals. Vam arribar a un encreuament de fractures. Aquest encreuament segueix clarament la direcció de les fractures que formen l’avenc. 
 
Seguint la fractura, que podríem anomenar com a principal, vam arribar a una nova vertical. En el mateix eix vertical a aquest pou, s’obre una de els boques superiors, clarament visible des d’aquest punt. Vam iniciar el descens d’aquest pou realitzant diversos pèndols, per tal d’evitar els perillosos repeus de blocs encasats que trobem en la vertical. Finalment no vam poder assolir la base d’aquesta vertical, per quedar-se sense corda. Topografiant tot aquest sector fins al punt ja revisat per nosaltres vam sortir a l’exterior, finalitzant així la jornada.
 
 
 
 
 
 
 
Text i foto per Vicent Sanchis.