ESPELEOAVERN

Club d'Espeleologia l'Avern Ontinyent

ACTIVITATS

Cova Santa (octubre 2019)

2020-01-01
Cova Santa (octubre 2019)
 
El diumenge 6 d’octubre del passat 2019, vam aprofitar la jornada per tal de visitar una cavitat de sobra coneguda per nosaltres, la Cova Santa de la serra del Capurutxo en la població de La Font de la Figuera. En aquesta cavitat, al llarg de l’any 2018, i durant diferents caps de setmana, vam realitzar una revisió completa de la mateixa, amb uns resultats d’allò més interessants. Durant aquestes tasques també vam realitzar una detallada topografia que és vorà publicada pròximament. Pel fet d’haver dedicat tantes jornades, i en temps recents, pensàvem que trigaríem més temps en tornar a visitar-la, però, amb motiu de mostrar-li al nostre company més novell la cavitat, ens vam endinsar de nou en aquesta clàssica del nostre territori.
 
En aquesta ocasió vam decidir descendir el Pou del Replanell, i visitar tot aquest sector, deixant per a una altra ocasió el descens del Pou del Balconet. Així, sortint des del cotxe, i sense descans vam arribar a l’entrada de la cova, on després d’esmorzar ens vam preparar per a l’activitat.
 
Sense massa dificultat en la instal•lació, encara que alguns ancoratges necessiten ser revisats, tant el seu estat com la seva ubicació, vam anar descendint tots els trams verticals d’aquest Pou del Replanell. Ja en la base de la última vertical , i on la cavitat ens ofereix dos possibles continuacions, vam continuar per la més evident e interessant. Remuntant per la gran rampa de forta inclinació vam poder gaudir de nou amb l’espectacular conjunt de formacions que podem trobar en la zona superior de la mateixa.
 
Des d’ací, i en haver superat l’estretor que antecedeix a l’últim pou d’aquest sector de la cavitat, i una vegada descendit el mateix, vam poder mostrar al nostre company el lloc on durant les nostres tasques d’exploració vam localitzar, i recuperar les restes de dos linxs . En aquest punt de la cavitat, i després de menjar alguna cosa, vam començar l’ascens cap a l’exterior, completant una agradable jornada d’espeleo.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Text per Vicent Sanchis / Fotos de Rebeca Díaz. L’autoria de la informació editada en espeleoavern.es té caràcter col•lectiu, comprenen a totes i cadascuna de les persones citades com autors. La informació i material contingut en espeleoavern.es és pot distribuir, difondre, compartir i comunicar-se lliurement, havent sempre de citar als autors i a l’entitat editora, en aquest cas Club d’Espeleologia l’Avern. No es pot obtindre cap benefici econòmic de la informació i treballs editats, així com tampoc es poden modificar baix ningun concepte els mateixos.