ESPELEOAVERN

Club d'Espeleologia l'Avern Ontinyent

ACTIVITATS

Avenc de la Vinya Vella (agost 2019)

2019-10-03
Avenc de la Vinya Vella (agost 2019)
 
El diumenge 18 d’agost, i amb un pronòstic d’altes temperatures, des del Club d’Espeleologia l’Avern es va organitzar una sortida esportiva a l’Avenc de la Vinya Vella de Quatretonda. Aquesta cavitat, amb una nul•la aproximació i unes dificultats tècniques apropiades per al nivell d’iniciació del que subscriu aquesta crònica, va semblar ser la millor opció. Acompanyat pels meus companys i mentors, Rebeca i Vicent, vam gaudir d’una cavitat, que realment en va sorprendre.
 
En arribar a l’avenc,i després de preparar-se vam iniciar el descens. L’entrada per la fractura pareixia més bé xicoteta, semblar ser com altres cavitats ja visitades per mi amb anterioritat, però, una vegada començarem la baixada, aquesta es va obrir súbitament, oferint una sensació de volum espectacular.
 
Ja en la base del pou d’entrada vam continuar amb la visita de la cavitat, on vam trobar diferents dificultats. Una xicoteta escalada per blocs i alguna gatera ens va situar en l’estreta capçalera del primer dels tres pous de modestes dimensions que ens permetrien arribar a la zona horitzontal de la cavitat. En recórrer aquest tram horitzontal, on vam poder observar les diferents formes d’erosió –que segons els meus companys, estan degudes a l’antiga circulació d’un riu subterrani- finalment vam arribar al final de la cova, on hi ha que superar una estretor, la qual malgrat ser prou estreta, la vaig superar relativament amb facilitat. Ja en superar aquesta ultima dificultat vam tornar cap a la sortida.
 
El pou d’entrada, el fang per on vam tindre que reptar, les estretors, i el propi encant de la cavitat, van fer que la visita a l’Avenc de la Vinya Vella, resultarà ser una activitat on vaig gaudir molt.
 
 
 
 
 
 
Text per Javi Fuentes / Foto de Rebeca Díaz.