ESPELEOAVERN

Club d'Espeleologia l'Avern Ontinyent

ACTIVITATS

Sistema d’Alba (agost 2019)

2019-08-15
Sistema d’Alba (agost 2019)
 
Fugint de l’alerta taronja per altes temperatures –el divendres i dissabte es va arribar a Ontinyent als 43 graus- i com cada any, el cap de setmana del 10 d’agost se’n vam anar cap al Pirineu. Més concretament a la vall de Benasque, per tal de visitar el Sistema d’Alba. L’objectiu era realitzar la travessia Clàssica del sistema.
 
Com ve sent habitual, a ja les 11 del matí ens vam posar en marxa per pujar cap als Ibons d’Alba, on es troba la boca superior del sistema. L’entorn en la zona es salvatge, alpí i captivador, i tant sols per gaudir del mateix, ja val la pena l’esforç de salvar el gran desnivell per poder fer la travessia.
 
Aquesta travessia pirenaica té, baix el nostre punt de vista, un gran atractiu, ja que el gran desnivell que assoleix, les diferents dificultats tècniques que es poden trobar en el seu recorregut, l’esforç físic que comporta realitzar-la, tot això unit a l’excepcional context geològic on es desenvolupa el propi sistema, fan d’aquesta cavitat una de les grans clàssiques del Pirineu.
 
Sense cap contratemps , vam poder gaudir d’aquesta activitat en unes 9 hores, sortint a l’exterior en les ultimes llums del dia, i pensant ja en la pròxima activitat a realitzar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Text per Vicent Sanchis / Fotos de Rebeca Díaz i Vicent Sanchis.