ESPELEOAVERN

Club d'Espeleologia l'Avern Ontinyent

ACTIVITATS

Avenc de la Balarma (agost 2019)

2019-08-15
Avenc de la Balarma (agost 2019)
 
Continuant amb les activitats d’iniciació per al nostre nou company del club, el diumenge 4 d’agost vam visitar l’Avenc de la Balarma (Sima la Campana) en Vallada. Aquest avenc, és un clàssic en l’espeleologia ontinyentina. De fet, podem casi assegurar que tots els alguna vegada han practicat l’espeleologia al nostre poble, una de les primeres cavitats que haurà visitat ha estat aquesta.
 
Per a nosaltres l’avenc es un vell conegut, ja que a les nombroses visites realitzades al seu interior, i ha que afegir-li el complet treball que vam realitzar en l’any 2015 d’aquest avenc i del conjunt de cavitats que podem trobar en la Balarma.
 
Com sempre, per al nou visitant l’Avenc de la Balarma no causa indiferència, ja que a pesar de les seves modestes dimensions, les pròpies característiques morfològiques del mateix fan d’aquesta una cavitat que els més novells en la nostra disciplina gaudeixen amb molta satisfacció.
 
Desprès de recórrer tota la cavitat en unes tres hores vam sortir cap a l’exterior on ens esperaven temperatures que superaven els 34 graus, i que ens van recordar per que en el mes de juliol l’activitat del club havia estat nul•la en el nostre territori.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Text per Vicent Sanchis / Fotos de Rebeca Díaz i Vicent Sanchis.