ESPELEOAVERN

Club d'Espeleologia l'Avern Ontinyent

ACTIVITATS

Portudera 2019 (campanya de maig)

2019-06-29
Portudera 2019 (campanya de maig)
 
El passat mes de maig, des del Club d’Espeleologia l’Avern, es va realitzar la primera campanya d’exploració d’aquest 2019 en la zona de  Portudera, al massís oriental dels Pics d’Europa. Donant-li continuïtat al projecte de catalogació i estudi de les cavitats existents en la zona de Portudera, iniciat en l’any 2016, durant sis dies vam estar desenvolupant les nostres tasques en la mateixa.
 
L’objectiu marcat per a la nostra curta estància, era el d’explorar cavitats ja localitzades amb anterioritat, deixant la prospecció per a pròximes campanyes amb més duració. En un principi la idea era allargar la campanya fins als huit dies, però, l’entrada d’una forta borrasca, que va deixar gran quantitat de pluja acumulada, va produir el acurtar l’estància a Portudera. La resta de dies, i sorprenentment, vam gaudir d’una meteorologia espectacular, on tots els dies va lluir el sol.
 
En quant als resultats de les exploracions, podríem dir, que la campanya no ens va oferir els fruits esperats, tal i com esperàvem, ja que vam tindre problemes amb les bateries del trepant (o amb el trepant directament, cosa que falta confirmar...) condicionant sobre manera el ritme de les exploracions.
 
Tot i això, és va poder explorar i topografiar un total de huit cavitats, de les que podem destacar, pel seu major interès; la PO-28 (Cueva de la Grallera), la PO-29, la PO-36 (Toyu l’Agua) i la PO-62 (Cueva de Juan de Poo). 
 
Ara ja, i desprès d’aquesta primera campanya en Portudera en aquest 2019, tant sols ens resta anar preparant la següent. Com sempre, volem donar les gracies a Pepe, Carmen i Diego (família Cotera) per la seva ajuda i amistat. També volem donar les gracies als pastors de Portudera, en especial a Fernando i Manolo, per la seva inestimable ajuda i col•laboració, i per la seva amistat.
 
Aquest projecte es possible dur-lo endavant gracies a la col•laboració i suport de la Federació d’Espeleologia de la Comunitat Valenciana, la Federació d’Espeleologia del Principat d’Astúries, a Rafa Gramage i Rull-Intersport, a l’Ajuntament d’Ontinyent, a l’Ajuntament de Cabrales, al Parc Nacional dels Pics d’Europa i al Govern d’Astúries. A tots Gracies.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Text per Vicent Sanchis / Fotos per Vicent Sanchis i Rebeca Díaz.