ESPELEOAVERN

Club d'Espeleologia l'Avern Ontinyent

ACTIVITATS

Travessia Coterón-Reñada, Sistema de la Vega (abril 2019)

2019-06-22
Travessia Coterón-Reñada, Sistema de la Vega (abril 2019)
 
Aprofitant els dies festius de la setmana santa, ens vam dirigir cap a Cantàbria per tal de realitzar diferents activitats. La idea inicial era poder realitzar la visita esportiva a la Torca del Bloque el dissabte 20 d’abril. Aquesta cavitat, és una de les entrades al Sistema del Mortillano, i des de la que es pot realitzar una interessant i molt dura travessia subterrània.
 
El nostre objectiu al visitar-la era el de assolir la zona profunda de la cavitat, on es superen els -300 metres de fondària. Però, una mala descripció de la localització de la cavitat, així com unes coordenades errònies, van fer que no trobarem l’entrada a la cavitat. Desistint després d’unes hores de caminada carregats fins als topes –cal assenyalar que érem tant sols dos espeleòlegs- vam decidir prepara l’activitat del dia següent.
 
El diumenge 21, ens vam dirigir cap a Matienzo per realitzar la travessia de Coterón-Reñada en el Sistema de la Vega. Aquesta activitat, amb una logística menor que la del dia anterior, va ser realitzada sense cap contratemps. La via escollida per realitzar la travessia va ser la del P-69. En definitiva una activitat genial per gaudir una bona estona del món subterrani. Així, amb una sensació agredolça, per no poder haver realitzat la visita a la Torca del Bloque, vam concloure aquesta visita a les terres càntabres. 
 
 
 
 
 
 
 
Text i fotos per Vicent Sanchis.