ESPELEOAVERN

Club d'Espeleologia l'Avern Ontinyent

ACTIVITATS

Localització de cavitats en Fontanars dels Alforins. (7-4-2019)

2019-06-13
Localització de cavitats en Fontanars dels Alforins. (7-4-2019)
 
El diumenge 7 d’abril vam aprofitar per localitzar algunes cavitats al terme municipal de Fontanars dels Alforins. Des de feia algun temps, alguns companys veïns de la població de Fontanars ens venien comentant de l’existència d’algunes cavitats existents en la zona. Aquesta població alberga dintre del seu terme una gran extensió de materials calcaris, amb algunes zones càrstiques de cert interès. De fet, la nostra entitat durant el període 2011-2013 va portar a terme la exploració de l’Avenc de Joan Guiton de -211 metres de fondària, situant-se dintre del terme de Fontanars dels Alforins.
 
Les cavitats localitzades pareixen ser de poca entitat, i possiblement hagen estat ja explorades en èpoques passades -encara que no havem trobat ancoratges moderns en ninguna d’elles- però, resulta interessant portar endavant la re-exploració de totes elles, així com la catalogació de les mateixes.
 
Finalment en el matí d’aquest diumenge 7 d’abril, vam poder localitzar tres cavitats -totes elles de caràcter vertical- alhora que vam poder reconèixer algun paratge d’interès per ser prospeccionat en un futur.
 
Ara tant sols ens queda tornar per explorar-les!!!
 
 
 
 
 
 
 
Text i fotos per Vicent Sanchis.