ESPELEOAVERN

Club d'Espeleologia l'Avern Ontinyent

ACTIVITATS

Forat de l’Aire (març 2019)

2019-05-23
Forat de l’Aire (març 2019)
 
Per al dissabte 30 de març vam organitzar la visita esportiva a la cavitat coneguda com el Forat de l’Aire. Aquest avenc situat al terme municipal de Gandia, però, molt més pròxim al de la població de Barx, assoleix una profunditat màxima de -118 metres, i tècnicament es ideal per a la gent que s’inicia en les tècniques de progressió vertical.
 
Així, i després de molts d’anys sense visitar-la, vam iniciar el descens del Forat de l’Aire. La cavitat es presenta com la típica diàclasi tectònica de caràcter purament vertical, i on els nombrosos repeus estan formats per cúmuls de blocs i cudols encasats d’origen clàstic. Les formacions parietals son ven bé escasses, trobant tant sols algunes d’elles en la zona més profunda d l’avenc.
 
Una darrere l’altra les petites verticals es van succeir fins arribar a la màxima fondària, superant d’aquesta forma el nostre company més novell els -100 metres de profunditat per primera vegada.
 
Després de remuntar tots els pous sense cap contratemps vam sortir a l’exterior, finalitzant la jornada amb un tranquil dinar en la font de la Drova.
 
 
 
 
 
 
 
 
Text per Vicent Sanchis / Fotos de Rebeca díaz.