ESPELEOAVERN

Club d'Espeleologia l'Avern Ontinyent

ACTIVITATS

Espeleologia al Parc Natural dels Ports. (març 2019)

2019-05-05
Espeleologia al Parc Natural dels Ports. (març 2019)
 
El cap de setmana del 16 de març, des del Club d’Espeleologia l’Avern, es va organitzar una sortida al Parc Natural dels Ports a Tarragona. Les cavitats escollides van ser l’Avenc de la Crisis i l’Avenc del Polit.
 
La primera cavitat que vam visitar va ser l’Avenc de Crisi, que amb el seu pou de 117 metres, i diverses galeries horitzontals, ofereix un gran atractiu. De fet, junt a l’Avenc dels Mamelons és la cavitat més visitada de la zona. Entrant per l’estreta  diàclasi que dona accés al seu interior, immediatament es vam topar amb la capçalera del P-117. Aquest pou format a expenses d’una potent fractura, i on durant tot el descens es pot observar les formes de dissolució que li donen un especial atractiu, és d’instal•lació fàcil i còmoda.
 
Ja en la base del P-117, vam iniciar el recorregut per les galeries horitzontals fins la sala del llac, que era el nostre objectiu. Una vegada ja en la sala, i després de menjar alguna cosa, vam tornar cap a l’exterior.
 
Posteriorment a la visita de l’Avenc de la Crisi, es vam dirigir cap a l’Avenc del Polit, cavitat descoberta en l’any 2010, i que assoleix una fondària de -139 metres. De còmoda progressió, la visita a aquesta cavitat va resultar d’allò més agradable i encertada per tal de concloure les nostres activitats al Parc Natural dels Ports.
 
Així, amb la satisfacció que dona el gaudir d’allò que ens apassiona en un entorn formidable, vam tornar cap a Ontinyent, desitjant, això sí, el tornar aviat a aquesta zona de cavitats catalana.
 
 
 
 
 
 
 
 
Text per Vicent Sanchis / Fotos de Rebeca Díaz