ESPELEOAVERN

Club d'Espeleologia l'Avern Ontinyent

ACTIVITATS

Exploracions en la Serra d’Oltà (9-3-2019)

2019-04-14
Exploracions en la Serra d’Oltà (9-3-2019)
 
Novament, i per tal de continuar amb les tasques d’exploració, el dissabte 9 de març vam tornar a la serra d’Oltà.
 
En aquest dia, i per casualitat, al desviar-se un poc del camí habitual que porta a la zona de cavitats, vam trobar una cavitat que encara no teníem catalogada. Marcant-la com a O-16, i posicionant-la amb el G.P.S. vam continuar cap l’avenc O-4, objectiu d’aquesta jornada.
 
Ja en l’interior de l’avenc O-4, vam començar a instal•lar el passamans fins el punt on ens vam detindré en l’anterior jornada. Aquest llarg passamans ens tenia que permetre arribar a una interessant finestra.
 
Després d’unes dos hores d’instal•lació, vam poder arribar a la citada finestra, on ens esperava un gran caos de blocs, caos que vam tindre que remuntar.
 
Lamentablement, i després de superar aquesta dificultat, la cavitat finalitzava súbitament. Així, amb la instal•lació d’aquest passamans d’uns 20 metres de llargària, i després de resoldre l’ultima incògnita que quedava en aquesta cavitat, vam donar per finalitzades les exploracions en la mateixa.
 
Com vam sortir de l’avenc O-4 abans del previst, i per proximitat ens vam dirigir al nou avenc localitzat pel matí. L’avenc O-16, i en un primer tanteig, oferia continuació de caràcter vertical, però, l’exploració estaria condicionada per l’estat de la pròpia cavitat, que es presentava molt caòtica e inestable. Deixant per a una pròxima jornada la seva exploració vam finalitzar les tasques en aquest dia.
 
 
 
 
 
 
Text per Vicent Sanchis / Foto de Rebeca Díaz