ESPELEOAVERN

Club d'Espeleologia l'Avern Ontinyent

ACTIVITATS

Exploracions en la serra d’Oltà (febrer de 2019)

2019-03-13
Exploracions en la serra d’Oltà (febrer de 2019)
 
El dissabte 23 de febrer vam tornar a la serra d’Oltà amb l’objectiu de resoldre les incògnites localitzades durant la topografia i revisió de l’avenc O-4. Des de la zona d’acampada d’Oltà, on solem deixar el vehicle, en poc més d’una hora es trobàvem en la boca de la cavitat disposats a preparar-se i entrar a la mateixa.
 
Ja en l’interior de l’avenc, ràpidament i sense cap contratemps ens vam situar on devíem començar el passamans ascendent que ens permetria accedir a la primera de les dos incògnites. Així, instal•lant un passamans de prop de 15 metres, vam arribar a una galeria ascendent. Aquesta galeria, i encara que en un principi pareixia que podria continuar, finalment es col•lapsa en un gran caos de blocs. Topografiant tot aquest sector, i desinstal•lant el passamans ens vam dirigir cap a l’altra incògnita.
 
Aquesta segon incògnita és tracta d’una finestra situada a uns 20 metres d’alçada, i en un lateral del pou d’entrada a la cavitat. Iniciant la instal•lació d’un passamans des de la mateixa vertical de descens vam poder arribar a poc més de la meitat de recorregut, deixant per a una pròxima jornada la finalització d’aquest passamans. Ja de nit vam sortir de la cavitat, iniciant el descens cap al cotxe.
 
 
 
 
 
 
 
 
Text i fotos per Vicent Sanchis.