ESPELEOAVERN

Club d'Espeleologia l'Avern Ontinyent

ACTIVITATS

Exploracions en la Serra d’Oltà (26-1-2019)

2019-03-06
Exploracions en la Serra d’Oltà (26-1-2019)
 
De nou, el dissabte 26 de gener vam tornar a la serra d’Oltà per tal de continuar amb les tasques d’exploració. L’objectiu en aquesta jornada era, novament, l’avenc O-4. En aquesta cavitat restava topografiar des de la quota -80 (estimada) fins a l’exterior, alhora que hi havia que revisar qualsevol possible continuació.
 
Sense dificultats ni contratemps, sobre les 12 del migdia entravem a la cavitat, assolint ràpidament el punt on es va finalitzar la topo en l’anterior visita a l’avenc.
 
Des d’aquest punt vam anar remuntar i topografiant. No deixant passar cap racó per mirar vam arribar a la quota -40 (estimada) on una finestra en altura ens insinuava una continuació de la cavitat. Per poder accedir a la mateixa, la millor opció era un passamans ascendent, tasca que vam deixar pendent per a la pròxima jornada. Continuant amb la topografia fins a la base del pou d’entrada, on vam estudiar una incògnita, que des del primer dia que vam entrar a aquest avenc ens cridava l’atenció.
 
La incògnita en qüestió, es tracta d’una finestra que podem trobar en l’extrem de la galeria que forma la base del pou d’entrada, i a uns 15 metres d’alçada. Finalment vam arribar a la conclusió que un passamans – encara que llarg- seria lo millor, sobre tot per no tindre que carregar amb tot el material d’escalada des del pàrquing fins a la cavitat.
 
D’aquesta forma, i topografiant la cavitat fins la mateixa boca, vam sortir de l’avenc, finalitzant la jornada.
 
 
 
 
 
 
 
Text i fotos per Vicent Sanchis i Rebeca Díaz. L’autoria de la informació editada en espeleoavern.es té caràcter col•lectiu, comprenen a totes i cadascuna de les persones citades com autors. La informació i material contingut en espeleoavern.es és pot distribuir, difondre, compartir i comunicar-se lliurement, havent sempre de citar als autors i a l’entitat editora, en aquest cas Club d’Espeleologia l’Avern. No es pot obtindre cap benefici econòmic de la informació i treballs editats, així com tampoc es poden modificar baix ningun concepte els mateixos.