ESPELEOAVERN

Club d'Espeleologia l'Avern Ontinyent

ACTIVITATS

Cova Pericos (5-1-2019)

2019-02-24
Cova Pericos (5-1-2019)
 
Després de molt de temps sense anar a la Cova Pericos, el dissabte 5 de gener , i com a primera activitat d’aquest 2019, vam decidir tornar a visitar-la.
 
La Cova Pericos, situada en la població alacantina de Confrides, a la serra d’Aitana, ens va rebre amb temperatures de 4 graus negatius, el que va provocar que no tardarem gens ni mica en entrar a la cavitat. 
 
En l’inici de la cova, i en arribar al gran caos de blocs que dona accés a les galeries superiors, ens va costar trobar l’estret pas que facilita el continuar cap ales mateixes. Després de diferents intents, finalment vam poder accedir a les sales superiors, on ja el recorregut va ser més fluït i ràpid. Superant diferents dificultats, i en haver visitat totes les sales superiors, vam arribar a la Sala dels Arrels. 
 
Des d’aquesta sala, i després d’una petita sessió de fotos, vam accedir al P-20 que possibilita recórrer tota la cavitat en forma de travessia. Així, després del descens d’aquesta vertical vam progressar per les sales inferiors. En aquestes sales, molt més amples i còmodes, el ritme de progressió es va vorer augmentat, recorrent les mateixes en poc de temps. Ja quan vam superar el pas Xixona, que anuncia que la visita esta prop d’acabar, vam tornar a trobar-se en el caos de blocs de l’entrada, que ja sense dificultat vam superar.
 
Així, en sortir a l’exterior vam donar per finalitzada la visita a la Cova Pericos. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Text per Vicent Sanchis / Fotos de Rebeca Díaz i Vicent Sanchis