ESPELEOAVERN

Club d'Espeleologia l'Avern Ontinyent

ACTIVITATS

Exploracions en la Serra d’Oltà (desembre de 2018).

2019-02-18
Exploracions en la Serra d’Oltà (desembre de 2018)
 
El dissabte 8 de desembre del 2018 vam continuar amb les exploracions en la Serra d’Oltà. De nou es vam centrar en l’avenc O-4, on l’objectiu principal era forçar una severa estretor en el fons conegut de la cavitat.
 
En iniciar el descens a l’avenc, i en poc de temps,vam arribar a la base del estret pou que dona pas a l’estretor. Ja preparats i mentalitzats, vam provar de forçar aquest pas, resultant prou incòmode. Aquesta estretor de a penes 30 centímetres, i uns 5 metres de llargària, ens va obligar a fer diversos desplaçaments a traves d’ella, ja que vam tindre que passar tot el material necessari per a l’exploració poc a poc.
 
Una vegada superat aquesta estretor, la cavitat ens permetia avançar per dos llocs diferents; el primer, i més evident, es tractava d’un pou d’uns 7 metres. Aquest pou ens va situar en un punt baix on la cavitat finalitza súbitament. En aquest punt baix, i a falta de confirmar-ho amb la topografia, creiem haver superat els -100 metres de fondària.
 
La segon opció de continuació desprès de l’estretor, es tractava d’un passamans ascendent, que una vegada superat, i descendint un ressalt de 6 metres prou exposat, ens va permetre connectar amb l’altra zona profunda de la cavitat. 
 
Després de revisar tot aquest sector i topografiar-lo vam sortir a l’exterior. Ja de nit, i després de menjar alguna cosa, vam iniciar el descens cap al cotxe, finalitzant així la jornada.
 
 
 
 
 
 
 

Text i foto per Vicent Sanchis i Rebeca Díaz. L’autoria de la informació editada en espeleoavern.es té caràcter col•lectiu, comprenen a totes i cadascuna de les persones citades com autors. La informació i material contingut en espeleoavern.es és pot distribuir, difondre, compartir i comunicar-se lliurement, havent sempre de citar als autors i a l’entitat editora, en aquest cas Club d’Espeleologia l’Avern. No es pot obtindre cap benefici econòmic de la informació i treballs editats, així com tampoc es poden modificar baix ningun concepte els mateixos.