ESPELEOAVERN

Club d'Espeleologia l'Avern Ontinyent

ACTIVITATS

Exploracions en la Serra d’Oltà (Novembre 2018)

2019-01-06
Exploracions en la Serra d’Oltà (Novembre 2018)
 
Durant el mes de novembre del passat 2018 es van continuar amb les tasques d’exploració en la zona de la Serra d’Oltà en Calp, Alacant. Durant aquest mes de novembre van ser dos les jornades dedicades als treballs, que des de 2017, portem endavant en aquest paratge alacantí. 
 
Durant aquestes jornades es va iniciar l’exploració de l’avenc O-4 (numeració utilitzada per nosaltres per identificar i catalogar les cavitats estudiades, no correspon als topònims de les cavitats). Aquesta cavitat és de caràcter totalment vertical, i es desenvolupada a favor d’una fractura de direcció Nord-Sud, com totes les cavitats que fins ara havem localitzat i estudiat en la zona. 
 
En aquesta cavitat es va poder assolir el fons ja conegut, i comprovar com restaven per explorar diverses incògnites, sobre tot en els laterals de la mateixa, incògnites que estan sent explorades en l’actualitat. Com a punt destacable de les exploracions en la O-4, es el perill potencial de caigudes de pedres, que si bé en totes les cavitats de la serra d’Oltà és molt elevat, en aquest avenc es extremadament alt. Aquest fet va retardar l’exploració en la primera jornada ja que es va tindre que retirar gran quantitat de pedres i cudols.
 
Aquest risc de caiguda de pedres ens va condicionar alhora de realitzar la instal•lació, allunyant-se –en la mesura de lo possible- de repeus i sobre tot de l’antiga via de descens la qual transcorria totalment per les verticals on les pedres roden fins el fons de l’avenc.
 
A hores d’ara les exploracions en la Serra d’Oltà continuen!!!
 
 
 
 
 
Text per Vicent Sanchis / Fotografia de Rebeca Díaz.