ESPELEOAVERN

Club d'Espeleologia l'Avern Ontinyent

ACTIVITATS

Ultimes exploracions en la serra del Capurutxo (La Font de la Figuera).

2018-12-31
Ultimes exploracions en la serra del Capurutxo (La Font de la Figuera).
 
Des de que en l’any 2014 vam iniciar els treballs d’exploració i catalogació de cavitats en la serra del Capurutxo, s’han dedicat un total de 32 jornades a aquestes tasques, obtenint resultats en alguns casos molt interessants.
 
Ara, i després de que el passat dissabte dia 15 de desembre visitarem el que era per a nosaltres l’últim objectiu d’aquest projecte, posem punt i final a les exploracions en aquesta zona de La Font de la Figuera.
 
En aquesta darrera jornada d’exploració en el Capurutxo, vam accedir a una cavitat colgada en el penya-segat de la Penya Foradada. La cavitat en qüestió es troba a uns 50 metres d’alçada, i és ben visible des de la distancia donada l’envergadura de la mateixa.
 
El fet de tindre que accedir des de la pròpia cresta de la Penya Foradada al tallat on es troba la cavitat, i lo exposat del recorregut, unit tot allò al fort vent que vam trobar en el moment de l’exploració, feia recomanable per seguretat instal•lar un passamans d’accés a la capçalera de la vertical. Ja situats sobre la vertical de la boca superior que es pot trobar en la vessant Nord de la pròpia cresta, vam iniciar el descens. L’exploració, tot i l’atractiu del descens, va resultar infructuosa, ja que la cavitat en qüestió es poc més que un gran pont de roca en la pròpia paret del penya-segat.
 
Així, amb la resolució d’aquesta ultima incògnita que ens quedava pendent donem per finalitzades les nostres tasques en la serra del Capurutxo. Els resultats de les mateixes es donaran a conèixer en un complet treball, que a hores d’ara està desenvolupant-se, i esperem poder publicar en breu.