ESPELEOAVERN

Club d'Espeleologia l'Avern Ontinyent

ACTIVITATS

Avenc de Joan Guiton (desembre 2018).

2018-12-18
Avenc de Joan Guiton (desembre 2018).
 
Des de que van finalitzar les nostres exploracions en l’Avenc de Joan Guiton, en Fontanars dels Alforins (València), l’any 2013, la nostra entitat té com a costum visitar la cavitat periòdicament amb l’objectiu de revisar l’estat, tant dels ancoratges com de les cordes fixes que es troben en la mateixa.
 
Per això, aquest diumenge 16 de desembre va ser el dia escollir per tal de dur endavant aquesta tasca de revisió. Els sectors que es van visitar en aquesta jornada van ser; la Via Clàssica fins la base del P-51, la Via de la Serp fins l’escalada de 6 metres que dona accés a la Via del Fang, i per últim, i accedint des de l’Escalada de la Unió (E-6) es va visitar tot el sector d’escalades de la Via del Fang (La Cúpula, La Gran Fractura, etc..).
 
L’estat de la instal•lació de la cavitat en general es molt bona. Tant sols es van tindre que substituir un retall de corda en l’ancoratge natural del P-51, i un mosquetó d’un desviador en la E-8 de la Via del Fang. També es va reforçar les capçaleres  de la E-10 d’accés a La Cúpula, i la Escalada de la Unió (E-6), amb nous ancoratges d’acer inoxidable de tipus parabolt. 
 
Des del Club d’Espeleologia l’Avern volem demanar al col•lectiu que respecte les instal•lacions existents, tant les noves com les ja existents. Alhora que demanem que si no es d’extrema necessitat no s’afeixeguen nous ancoratges, sobre tot per respecte a la cavitat.
 
Atenció amb el ús de les cordes fixes!!! Cal comprovar el seu estat bans d’utilitzar-les. El pas d’espeleòlegs, la caiguda de pedres i el propi envelliment pot fer-les mal bé. Precaució!!!!